DuyurularSınavlar

2020-2021 Güz Dönemi Açıköğretim İlk Oturum Sınavlarına İtiraz

Güz Dönemi Açıköğretim ilk oturum sınavları tamamlandı fakat itiraz işlemleri devam ediyor. Koronavirüs pandemisinin hala etkisini devam ettirmesi ile açıköğretim fakülteleri dahil tüm üniversiteler 2020 – 2021 yılı güz dönemi arasınavlarını ve dönem sonu sınavlarını online olarak gerçekleştiriyor.

Anadolu Üniversitesi güz dönemi arasınavlarını online olarak gerçekleştirmiş dönem sonu sınavlarına başlamıştı. Anadolu Üniversitesi 2020 – 2021 yılı online sınavlarını iki oturum halinde gerçekleştiriyor. İlk oturum 16 Ocak Cumartesi, 17 Ocak Pazar ve 18 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirildi. İkinci oturum sınavları ise 23 Ocak Cumartesi, 24 Ocak Pazar ve 25 Ocak Pazartesi günleri gerçekleştirilecek. Sınavın ikinci oturumlarına girecek öğrenci arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz.

Sınavlara ve Sorulara İtiraz

Açıköğretim sınavlarının iki oturumda yapılması ve iki oturum arasında iki hafta olması nedeniyle sınav ve sorulara itiraz işlemleri de iki oturumda yapılıyor.

Açıköğretim 2020 – 2021 yılı güz dönemi dönem sonu sınavlarının ilk oturumları 18 Ocak Pazartesi günü sona erdi. Bu sınavlara giren öğrenciler sınavlara ve sorulara itiraz edebiliyor. İtiraz işlemleri için Anadolu Üniversitesinde yer alan öğrenci sayfalarından başvuru yapabilirler. Açıköğretim sınavlarına ve sorularına itiraz için 3 iş günü süre veriliyor. Bu kapsamda 2020-2021 güz dönemi dönem sonu sınavları ilk oturumlarına itiraz için 21 Ocak 2020 Perşembe akşamı 23.59’a kadar süreniz bulunuyor. Bu tarih ve saatten sonra yapılan itiraz başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

Açıköğretim 2020 – 2021 yılı güz dönemi dönem sonu sınavlarının ikinci oturumları 25 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Bu sınavlara giren öğrenciler sınavlara ve sorulara itiraz edebiliyor. İtiraz işlemleri için Anadolu Üniversitesinde yer alan öğrenci sayfalarından başvuru yapabilirler. Açıköğretim sınavlarına ve sorularına itiraz için 3 iş günü süre veriliyor. Bu kapsamda 2020-2021 güz dönemi dönem sonu sınavları ilk oturumlarına itiraz için 28 Ocak 2020 Perşembe akşamı 23.59’a kadar süreniz bulunuyor. Bu tarih ve saatten sonra yapılan itiraz başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

Güz Dönemi Açıköğretim
Güz Dönemi Açıköğretim

İtiraz Sonucu

Açıköğretim 2020 – 2021 yılı güz dönemi dönem sonu sınavlarına ve sınav sorularına yaptığınız itirazların cevapları yine öğrenci sayfanızdan size bildirilecek. Yaptığınız itiraz başvurularının sonuçları için öğrenci sayfanızı takip edebilirsiniz. İtiraz sonuçları açıklandığında bu sayfamızdan sizlere duyuru ile bildireceğiz.

Yaptığınız itirazlar soru bazlı ise ve yaptığınız itiraz haklı bulunur ise muhtemelen itirazda bulunduğunuz soru iptal edilecek. Bu durumda iptal edilen soru için verdiğiniz cevap ne olursa olsun doğru cevaplamış sayılacaksınız. Bu konuda son karar Anadolu Üniversitesinde bulunuyor.

Not Hesaplama

Açıköğretim not hesaplama işlemini ayrı bir yazımızda anlatacağız. Sizlere şu an için basit olarak hesaplama mantığını anlatalım.

Açıköğretim sınavlarında arasınav ve dönem sonu şeklinde iki sınav olup bu iki sınav notunuz ile ders notunuz oluşturuluyor. Online sınavlarda ve yüz yüze sınavlarda arasınav %30, dönem sonu sınavı %70 oranda hesaplanıp ders notunuz bulunuyor. Ortaya çıkan not çan eğrisine giriyor ve size bir harf notu veriliyor. Harf notunuzun karşılığında puan dersin kredisi ile çarpılıyor ve genel not ortalamanızın hesaplamasında kullanılıyor.

Açıköğretimde geçme notu sürekli değişmekle birlikte açıköğretim sınavlarının online olması ile birlikte 25 olan geçme notu 35’e çıkarıldı. Arasınavın %30’u ile dönem sonu sınav puanının %70’ini alarak topladığınızda 35’i geçmiyorsa bu dersten doğrudan FF harf notu ile kalıyorsunuz. Bu dersi geçmek için yaz okulunda alabilir veya bir sonraki yıl güz döneminde tekrar alarak geçmeye çalışabilirsiniz.

Açıköğretim sınavlarında normal yüz yüze yapıldığı zamanda her dersten 20 adet soru sorulup 30 dakika süre verilir iken pandemi nedeniyle yapılan online sınavlarda soru sayısı 30’a sınav süresi ile 40 dakikaya çıkarıldı. Bu nedenle doğru yaptığınız her sorunun puan değeri 3,33333… oldu. Ayrıca yanlış yaptığınız 4 adet soru 1 adet doğru cevabınızı siliyor. 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü bu sistemde 4 yanlış yapmanız beklenmiyor. Her yaptığınız yanlış soru 0,25 adet doğru sorunuzu siliyor. Böylelikle net doğru sayısınız bulunuyor.

Güz Dönemi Açıköğretim Sorularına İtiraz Sonuçları

Güz dönemi final sınavlarına yapılan itirazlar için 3 iş günü süre geçmesi gerekliydi. 3 iş günü sonrasında itiraz başvuruları kapandı ve öğrenciler itiraz başvurularının sonuçlarını beklemeye başladı. Normal süreçlerde itiraz başvuruları alındıktan sonra itirazlar değerlendirmeye alınır ve sonraki 3 iş günü içerisinde itirazdan bulunan öğrencinin itirazda bulunduğu öğrenci sayfasından itirazının sonucu bildirilir. Güz dönemi sorularına yapılan itirazların sonuçları açıklandığında sizlere sayfamızdan duyuracağız.

Kaynak: Anadolu

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.