DuyurularSınavlar

2020 Güz Dönemi Sınav Sorularına İtiraz İşlemleri

2020 Güz Dönemi Sınav Sorularına İtiraz işlemleri için başvurular başladı ve öğrenciler hatalı olduğunu düşündükleri sınav soruları için itirazlarını yapabilecekler. Yapılan itirazlar değerlendirmeye alınacak ve öğrencilerin öğrenci sayfalarında itirazda bulundukları bağlantı üzerinden cevap şeklinde öğrencilere bildirilecek. Öğrencilerin bu bağlantıyı takip etmeleri gerekmektedir.

23 Ocak, 24 Ocak ve 25 Ocakta ikinci oturumları ile tamamlanan 2020 – 2021 güz dönemi dönem sonu sınavları için dönem sonu sınavlarına ve sınavlarda yer alan sorulara itiraz işlemleri başlamış oldu. Resmi olarak itiraz süresi 3 iş günü olup bu süre bitimine kadar öğrenci sayfanız üzerinden itirazda bulunabilirsiniz.

Her sınavda olduğu gibi dönem sonu sınavları itiraz işlemleri de online olarak yürütülmektedir. 23 Ocak, 24 Ocak ve 25 Ocakta ikinci oturum sınavları için itiraz başvuruları 26 Ocak, 27 Ocak ve 28 Ocak tarihleridir. Bu 3 iş günü içerisinden yapacağınız itiraz başvuruları dikkate alınacak olup 28 Ocak 23:59 itibariyle yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu nedenle itiraz başvurusunda bulunmayı düşünen öğrenciler yukarıda yer alan tarihleri göz önünde bulundurarak itiraz başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidirler.

Açıköğretim sınavlarına itiraz işlemleri https://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu üzerinden ücretsiz olarak yapılabilmektedir. (Açıköğretim 2021 harç ücretleri için tıklayınız.) Dönem başında yapılan harç ödemesi dışında herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır.

İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Açıköğretim 2020 – 2021 güz dönemi dönem sonu sınavlarına giren öğrenciler sınava, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde (26 Ocak, 27 Ocak ve 28 Ocak 2021) https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Sınav İşlemleri menüsünden itiraz edebilirler. Şifresini hatırlamayan öğrenciler e-devlet üzerinden de giriş yapabilmektedir.

2020 Güz Dönemi Sınav Sorularına İtiraz İşlemleri
2020 Güz Dönemi Sınav Sorularına İtiraz İşlemleri

İtiraz Videosu:

İtiraz Sonuçları

Anadolu Üniversitesi ve diğer açıköğretim fakültesi bulunan Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi her sınav sonrası sınav, sınav soruları ve sınav sonuçlarına itiraz işlemlerini başlatmakta ve itirazları online olarak almaktadır. 2020 Güz Dönemi Sınav Sorularına İtiraz işlemleri titizlikle yapılmalıdır.

Üniversitelere yapılan itirazlar 3 iş günü içerisinde yapılmakta olup bu sürenin dolmasından sonra üniversiteler itiraz başvurularını tek tek incelemekte ve itirazlara cevap yazmaktadır.

Sınavlara, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına yaptığınız itirazların sonuçları itiraz yaptığınız öğrenci sayfanızdan sizlere geri bildirilmektedir.

İtiraz sonucunuz haklı bulunabilir veya olumsuz olarak dönüş alabilirsiniz. İtirazınız sonucunda soru iptal edildiğinde o dersten sınava giren tüm öğrenciler için geçerli olur. Başkasının yaptığı itiraz sonucunda iptal edilen sorular sizin içinde geçerli olmaktadır. Sorular iptal edildiğinde o soruya yanıt veren tüm öğrenciler doğru cevap vermiş kabul edilir.

Kayıt Yenileme

Sınavlara, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına yapılan itirazlar değerlendirilip sonuçlandıktan sonra harf notunuz verilir ve o ders için geçme notunuz oluşturularak geçip geçmediğiniz belirlenir. Tüm işlemler tamamlandığında bir sonraki dönem için kayıt işlemlerine geçilir.

2020 – 2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Şubat 2021 pazartesi günü başlayacak olup 25 Şubat 2021 perşembe günü sona erecektir.

Kayıt yenileme işlemi için kayıt yenileme tarihlerinde öğrenci sayfanız üzerinden öncelikle ders ekle sil yaparak ders seçmeli ardından seçtiğiniz derslere göre karşınıza çıkan öğrenim harcınızı bankaya yatırmalı ve son olarak öğrenci sayfanızdan kayıt yenileme işleminizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

Tüm işlemlerin online olması nedeniyle evinizden çıkmadan kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün. Bunun için ziraat bankası hesabınız olmalı tabiki. Ziraat bankası hesabınız yok ise ziraat bankası bankamatiklerine giderek harcınızı yatırıp kayıt yenileme işleminizi tamamlamanız mümkün.

Online Sınavlar

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir önceki yılın bahar dönemi arasınavları ve dönem sonu sınavları, yaz okulu ve aynı şekilde bu yılın (2020 – 2021 yılı) güz dönemi arasınavları ve dönem sonu sınavları online olarak gerçekleştirildi. Öğrencilerin aklına 2020 – 2021 bahar dönemi sınavları da online olacak mı sorusu geliyor.

Anadolu Üniversitesi tarafından şu an için bu yönde bir açıklama yapılmadı. Aşılama çalışmalarının hızla devam ettiği ülkemizde okulların açılma çalışmaları da devam ediyor. 2020 – 2021 bahar dönemi arasınavlarının şu anki plana göre 10-11 Nisanda yapılacak olması nedeniyle sınavların online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı konusunda karar vermek için henüz erken. Zamanı geldiğinde Anadolu Üniversitesi açıklama yapacak olup bu açıklamayı sizlere duyuracağız.

Online olarak yapılan sınavlar pandemi koşullarında öğrencilerin sağlığı için olumlu bir uygulama olur iken ilerleyen yıllardan sınavların yüz yüze yapılabilecek olması ve pandeminin bitecek gibi görünmemesi öğrenciler üzerindeki stresi artırıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.