Duyurular

2021 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

Açıköğretim Kayıt Yenileme işlemleri açıköğretim öğrencileri için en önemli kayıt işlemlerinden bir tanesidir. Her dönem yapılan ve ders ekle sil ile o dönemde alınacak derslerin belirlendiği ve alınan derslere göre kayıt yenileme harcının ortaya çıktığı işlemi her öğrencinin yapması gerekmektedir.

Açıköğretim öğrencilerinin her dönem ders ekleyerek kayıtlarını yeniledikleri kayıt yenileme dönemi başladı. 2021 Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Şubat ile 26 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 15 Şubat itibari ile kayıt yenilemeler başladı, kayıt yenileme yapmayı düşünenler için son günü beklemeden kayıt yenileme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Son günlerde genelde sorun oluşabiliyor ve çözecek zamanınız olmuyor.

Güz döneminde yeni kayıt olan öğrenciler ders ekle – sil ile kayıt yenileme yapmaz iken yeni kayıt olanların dışında tüm öğrenciler kayıt yenileme yapmıştı. Bahar döneminde yeni kayıt olan öğrenciler dahil tüm öğrencilerin ders ekle sil ile kayıt yenileme yapması gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemini önceki yazımızda detaylı olarak anlatmıştık. 2021 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri için tıklayınız.

Kayıt Yenileme Tarihleri

Kayıt yenileme işlemleri üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebiliyor. Anadolu Üniversitesi kayıt yenileme işlemleri bahar dönemi için 15 Şubat – 26 Şubat tarihleri olarak belirlenmiş durumda. Bu tarihlerin dışında kayıt yenileme yapılamayacağı Anadolu Üniversitesi tarafından belirtiliyor.

Önceki yıllarda da bu şekilde açıklamalar yapılmasına karşın kayıt yenileme tarihleri 1-2 hafta uzatılmıştı. Bu yıl uzatılır mı bilinmez, her ihtimale karşı bu tarihlerin uzatılmayacağını düşünmeli ve kayıt yenileme planınızı buna göre yapmalısınız. Aksi durumda kayıt yenileme tarihleri uzatılmaz ise açıköğretim kaydınız dondurulabilir. Kaydınız dondurulduğunda 2021 bahar dönemi için öğrencilik haklarından (askerlik tecili, indirimli otobüs kartı vs..) yararlanma imkanınız olmaz.

Kayıt Yenileme İşlemleri

Açıköğretim Kayıt Yenileme
Açıköğretim Kayıt Yenileme

Daha önceki yazımızda kayıt yenileme işlemlerini detaylı olarak anlatmıştık. Bu yazımızda daha yüzeysel olarak sizlere aktaracağız. Detaylı olarak 2021 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri için tıklayınız.

Kayıt yenilemeler dört aşamadan oluşuyor.

  1. Öğrenci sayfanızdan ders ekle – sil yapmak
  2. Ders ekle – sil sonucunda karşınıza çıkar harcı ziraat bankasına yatırmak
  3. Öğrenci sayfanızdan kayıt yenileme durumunuzu kontrol etmek.

Ders seçimi (ekle-sil) işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi (ekle-sil) işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle-sil) işleminin yeniden yapılması mümkün değildir. Bu nedenle ders ekle – sil işlemi sırasında dikkatli olunmalı ve son kararı verdikten sonra harç yatırılması önerilmektedir.

Ders ekle – sil işleminizi tamamladıktan sonra karşınıza seçtiğiniz derslere ve kredilere göre yatırmanız gereken harç miktarı çıkacaktır. Karşınıza çıkan harç miktarını ziraat bankasına yatırmanız gerekmektedir. Ziraat bankası şubeleri harç almamakta olup ATM’lerden ve online işlemler ile online bankacılıktan harcınızı yatırabilirsiniz. Yukarıdaki satırda yazdığımız gibi harcınızı yatırdıktan sonra ders ekle – sil işlemini kapanacak ve ders değiştirme imkanınız olmayacaktır. Bu nedenle harcınızı yatırmadan önce aldığınız derslerde son kararınızı vermiş olmalısınız.

Harcınızı yatırdıktan sonra kaydınız otomatik olarak yenilenecektir. Bazı durumlarda yatırdığınız harç sisteme düşmemekte ve kayıt yenileme işleminiz gerçekleşmemektedir. Bunu önceden fark edip hemen çözmek için harç yatırdıktan sonra öğrenci sayfanızdan kayıt yenileme durumunuzu kontrol etmelisiniz. Eğer bir sorun oluşmuş ve kaydınız yenilenmemiş ise aof bürosu ile görüşüp sorunu çözmelisiniz. Sorunun çözülmesi bir miktar zaman alacağı için kayıt işleminizi son güne bırakmamanız önerilmektedir. Son gün kayıt yenileme yaptığınızda böyle bir sorun ile karşılaşırsanız sizi epey uğraştıracak belki kayıt yenileme işleminiz yapılmayacak ve kaydınız dondurulacaktır.

Bahar Dönemi Sınav Tarihleri

Bahar dönemi kayıt yenileme işleminizi tamamladıktan sonra geriye bahar dönemi arasınavlarına ve dönem sonu sınavlarına çalışmak kalıyor. Bahar dönemi arasınav ve dönem sonu sınavlarının online olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte online olacağı yönünde beklenti bulunmaktadır. Sınavlar online olduğunda sınav tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak olup şu an için yüz yüze sınav tarihleri bellidir.

Koronavirüs pandemi nedeniyle bir çok alışkanlığın değiştiği günümüzde öğrenciler online sınavlara hemen adapte oldu ve online sınavların nimetlerinden faydalandı. Pandemi koşullarının hafiflemesi ve önlemlerin azaltılması sonucunda yüz yüze sınavlar tekrar geldi. Milli Eğitim Bakanlığı okulların pandemi nedeniyle tekrar kapanmayacağını açıklaması üzerine açıköğretim sınavlarının da artık yüz yüze yapılacağı belirtilmiş oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.