AçıköğretimDuyurular

Ata Aof Güz Dönemi Bütünleme Sınavı

Ata Aof Güz Dönemi bütünleme sınavları 8 şubat 2021 tarihinde başlıyor. Bütünleme sınavı final sınavı yerine geçmekte olup toplam not içerisindeki payı %70 olarak hesaba katılmaktadır. Bu nedenle bütünleme sınavlarına iyi çalışmanızı ve yüksek not alarak dersinizi geçmeye çalışmanızı önermekteyiz.

Türkiye’de üç üniversitede açıköğretim fakültesi bulunuyor. Bu üniversiteler Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi. En fazla öğrenciye sahip ve ilk kurulan açıköğretim fakültesi Anadolu Üniversitesi. Ardından ise Atatürk Üniversitesi geliyor. Açıköğretim fakültesi olarak tüm üniversiteler aynı olsa dahi bölümler ve uygulamalar bazında üniversiteler kendi içlerinde ayrışıyor. Güz dönemi, bahar dönemi, arasınav ve dönem sonu sınavı gibi uygulamalar aynı olmasına karşın bütünleme sınavı gibi farklı uygulamalar da yer alıyor. Bütünleme sınavı Anadolu Üniversitesinde bulunmaz iken Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi 2020 – 2021 yılı güz dönemi arasınavları ve dönem sonu sınavlarının ardından güz dönemi bütünleme sınavı ile ilgili duyuru yayımlandı. Yapılan duyuruda bütünleme sınavı hakkında usul ve esaslar ile bütünleme sınavı bilgilerine yer verildi.

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda güz dönemi bütünleme sınavının 8 Şubat 2021 tarihi ile 12 Şubat 2021 tarihleri arasında 5 gün boyunca her gün saat 9:00 ile 22:00 arasında yapılacağı belirtildi. Bu günler ve saatler dışında bütünleme sınavlarına erişim olmayacak. Ayrıca sınavın yapılacağı beş gün boyunca her gün farklı derslerin sınavları yapılacak.

Atatürk Üniversitesi 2020 – 2021 yılı güz dönemi bütünleme sınavları için dikkat etmeniz gereken bilgileri sizlere aktaralım.

Ata Aof Güz Dönemi Bütünleme Sınavı
Ata Aof Güz Dönemi Bütünleme Sınavı

Ata Aof Güz Dönemi Bütünleme Sınav Bilgileri

– Online sınavlar internet üzerinden yapılmaktadır ve 8 Şubat 2021 tarihi ile 12 Şubat 2021 tarihleri arasında 5 gün boyunca her gün saat 9:00 ile 22:00 arasında aktif olmaktadır. Sınava bilgisayar, cep telefonu ve tablet üzerinden giriş yapabilirsiniz. Cihazları bulmak / temin etmek ve kullanmak öğrencinin sorumluluğundadır. Elektrik kesilmesi, internet kesilmesi gibi durumlarda sorumluluk öğrenciye aittir. Bu nedenle sınav esnasında ekstra dikkatli olmalısınız.

– Online bütünleme sınavları https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresi üzerinden 8 Şubat 2021 tarihi ile 12 Şubat 2021 tarihleri arasında 5 gün boyunca her gün saat 9:00 ile 22:00 arasında erişilebilir olacaktır. Bu tarihlerde hangi gün hangi sınavdan bütünlemeye gireceğinizi Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültesi sayfasından takip edebilirsiniz. Online bütünleme sınavlarınıza sınavınızın olduğu gün 9:00-22:00 saatleri arasında girebilecek olup sınavınızı son saatlere bırakmamanız önerilir. Son saatlerde yoğunluk olması nedeniyle bağlantı sorunları oluşabilir ve sınavınız yetişmeyebilir.

– Online bütünleme sınavlarında her dersten 20 soru sorulur ve her ders için 30 dakikalık süre verilir. Sınava başladıktan sonra internet kesilmesi, elektrik kesilmesi vb. gibi her hangi bir sebepten dolayı sınavdan çıksanız dahi süre azalmaya devam eder. Süre sonunda SINAVI BİTİR butonuna basmasanız dahi sınavınız sonlandırılır ve o ana kadar verdiğiniz cevaplar kaydedilip otomatik olarak sisteme gönderilir.

– Sınav ekranında boş bırakılan veya daha önce cevaplanan sorulara geri dönüş imkanı bulunmamaktadır. Görüntülediğiniz soruyu cevaplamalı veya boş bırakmalısınız. Bu soruyu tekrar görmeniz olası değildir.

– Online bütünleme sınavlarında sorular soru havuzundan kişiye özel olarak çekilir, her öğrenciye aynı sorular gelmeyebilir. Kopya çektiği belirlenen öğrencilerin sınavları geçersiz olacaktır.

– Online bütünleme sınavı ekranında sınav sorusu, bu soruya ait cevap şıkları ve bir adet boş bırak seçeneği yer alacaktır. Soru ekranınıza geldikten sonra herhangi bir işaretleme yapmadan geçmeniz mümkün değildir. Doğru olduğunu düşündüğünüz cevap seçeneğini veya boş bırak seçeneğini seçerek bir sonraki soruya geçebilirsiniz. Bu soruya tekrar dönüş yapma hakkınız yoktur.

– Online bütünleme sınavları için Google Chrome veya Mozilla Firefox internet tarayıcısı kullanılması önerilmektedir. Sınava başlamadan önce tarayıcının açık olduğu sayfadan Ctrl+Shift+Delete tış kombinasyonu ile tüm tarayıcı bilgilerinizi temizleyebilir, daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Sınav esnasında donma, takılma gibi bir durum olduğunda Ctrl+F5 tuşlarını kullanarak sayfayı yenileyebilir ve sınava devam edebilirsiniz.

– Online bütünleme sınavlarında yüz yüze sınavlarda olduğu gibi 4 yanlış 1 doğruyu götürmekte ve kalan net doğru sayınız üzerinden puanlandırma yapılmaktadır. Her net doğru sorunun değeri 5 puandır.

– Sınav sorularını paylaşmak, kopyalamak suç olup cezai sorumluluk olduğunu tüm öğrencilere hatırlatmak isteriz.

Online olarak yapılacak olan bütünleme sınavlarında tüm öğrencilere başarılar dileriz. Sınav sonucunda değerlendirmelerinizi bu yazımız altından bizlerle paylaşabilir ve diğer arkadaşlar ile yorumlarınızı ileterek sınav değerlendirmesi yapabilirsiniz.

İyi dersler.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.