Kayıtlar

2020 – 2021 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri her yıl açıköğretim öğrencileri için şubat ayında yapılıyor. Açıköğretimde güz dönemi, bahar dönemi ve yaz okulu dönemi bulunuyor. Öğrenciler öğrenimlerine devam edebilmek için her dönem başında Anadolu Üniversitesi tarafından belirlenen tarihlerde kayıt yenileme işlemi yapmaları gerekiyor. Açıköğretim bahar dönemi kayıt yenileme tarihleri 15 Şubat 2021 – 26 Şubat 2021 olarak belirlenmiş durumda.

Açıköğretim kayıt yenileme işlemi her dönem için aynı olup dört temel aşamadan oluşmaktadır.

  1. Ders Ekle – Sil ile ders seçimi
  2. Dönemlik harç ücretini yatır
  3. Otomasyondan kayıt yenileme işlemini kontrol et
  4. Ders kitaplarını ekampüsten indirerek çalışmaya başla.

Yukarıda belirtilen 4 temel aşamayı sizler için detaylandıralım.

1. Ders Ekle Sil ile Ders Seçimi

Ders ekleme, ders silme, ders seçme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresinden Ders ekle sil otomasyonu bağlantısından giriş yaparak (edevlet şifresi ile giriş yapabiliyorsunuz.) gerçekleştirilebilmektedir. Ders ekle sil işlemi 2020 – 2021 Bahar dönemi için 26 Şubat 2021 saat 23:30’da sona erecektir.

Ders ekle sil ekranında almanız gereken dersler karşınıza çıkacaktır. Buradan bir dönemde en fazla 45 kredilik ders seçebiliyorsunuz. Normal bir dönemde 30 kredilik ders bulunup kaldığınız ve üstten almak istediğiniz dersler için ekstra 15 kredilik hakkınız bulunuyor. FF dersleriniz fazla ise öncelikle bunları alıp dönem derslerini almayabilir veya FF derslerinizi almayarak dönem derslerinizi alabilirsiniz. FF derslerinizi geçmeden mezun olamayacağınızı belirtmek isteriz.

Ders seçiminizi yaptığınızda seçtiğiniz dersleri onaylamanız gerekmektedir. Dersleri onaylamadığınızda yaptığınız seçim geçersiz olmaktadır. Ders ekleme silme işlemi yapabilir en son yaptığınız değişiklik ve en son verdiğiniz onay geçerli olmaktadır. Son verdiğiniz onayda bulunan derslere göre ödeyeceğiniz harç miktarı belli olmaktadır.

Güz veya Bahar döneminde alacak dersi olmayan öğrenciler kayıt yenileme yapmadıkları takdirde öğrencilik hakları (Askerlik tecili, Sosyal güvenlik işlemleri ve Öğrenci Belgesi gibi) dondurulmaktadır. Bu hakların devam etmesini isteyen öğrenciler kayıt yenileme işlemi yapmalı ve harç ücretini yatırmalıdır.

2. Dönemlik Harç Ücreti

Ders ekle sil ile ders seçimi yapıp onay verdikten sonra seçtiğiniz ders sayısına göre yatırmanız gereken harç ücreti belirlenecek ve ekranda görünecektir. Harç ücreti aldığınız ekstra derslere ve derslerin kredi sayısına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Ders seçimi yapmadan ve seçiminize onay vermeden harç miktarınız oluşmayacaktır. Ders seçtikten sonra ekranda karşınıza çıkan harç miktarınız Ziraat bankası bankamatiklerine yatırmanız gerekmektedir.

Ekstra ders almadığınızda yatırmanız gereken harç ücretleri bölümlere gör aşağıda listelenmiştir.

Harç Ücretleri:


3. Otomasyondan Kayıt Yenileme İşleminin Kontrol Edilmesi

Ders ekle sil ile ders seçimi yapıp onayladıktan sonra karşınıza çıkan harç miktarını Ziraat bankasına yatırdığınızda kayıt yenileme işleminiz tamamlanmış oluyor. Sistem otomatik olarak kaydınızı yeniliyor. Bazı durumlarda banka ile otomasyon sistemi arasında oluşan sıkıntı nedeniyle kayıt yenileme işlemi gerçekleşmeyebiliyor. Bu nedenle harcınızı yatırdıktan sonra aof.anadolu.edu.tr adresindeki öğrenci otomasyonu sayfasından kesinlikle kayıt yenileme işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmelisiniz.

Ödeme yaptığınız halde öğrenci otomasyonunda kaydınız yenilenmiş görünmüyorsa ödeme yaptığınızı gösteren belge (dekont vb.) ile kayıt yenileme işlemlerinin son gününden önce ilinizde bulunan AOF bürosuna gitmeli ve harç yatırdığınızı gösteren belgeyi vererek kayıt yenileme işleminizin gerçekleşmesini sağlamalısınız. Aksi halde kayıt yenileme işleminiz yapılamayacağı için kaydınız o dönem için dondurulur.

4. Ders Kitaplarını ekampüsten İndirerek Çalışmaya Başla

Açıköğretim okumanın en büyük zorluğu derslere yüz yüze katılmadığınız için evde kendi kendinize çalışmanız, kendinizin öğretmeni olmanızdır. Anadolu Üniversitesi zengin ekampüs ortamı ile online olarak ders çalışacak öğrencilere tüm materyalleri dijital ortamda sunmaktadır. Ayrıca ders kitapları için AOF Ders Kitapları bağlantısını kullanabilirsiniz.

Öğrenci sayfanızdan o dönem aldığınız derslere ait ders kitaplarının pdf hallerine, geçmiş yıllarda sorulan sınav sorularına, ders notlarına, sesli notlara ve alıştırmalara ulaşabilirsiniz. Tüm bu kaynakları çalıştığınızda dersi geçmek için tüm bilgi ve donanıma sahip olacaksınızdır.

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri tamamlandığında öğrenci sayfanızdan sorgulamanız gerekiyor. Eğer Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri ‘ni sorunsuz bir şekilde yaptıysanız Kayıt yenileme durumunu sorguladığınızda kayıt yenileme işleminizin başarılı bir şekilde yapıldığını görebileceksiniz. Eğer öğrenci sayfanızda kayıt yenileme durumu ile ilgili bir sorun görüyorsanız kayıt yenileme süresi dolmadan sorunu çözmeniz gerekmektedir. Sorunları çözmenin en hızlı yolu ise aof bürosuna bizzat gitmek ve sorunu yerinde halletmektir.

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri
Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri

İyi dersler.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.